۷ گام در راه اندازی فروشگاه اینترنتی موفق

آخرین بروز رسانی در : 2023/12/17

در سال‌های اخیر و با توجه به گسترش استفاده از بستر اینترنت در راستای رفع نیازهای روزمره و با ورود کسب و کارها به این حوزه شاهد انقلابی نوین در عرصه‌ی خرید و فروش و ارائه خدمات آنلاین بوده‌ایم. اشائه‌ی فرهنگ خرید آنلاین در بین مردم، سبب شده تا روز به روز بر تعداد فروشگاه اینترنتی افزوده شود.

در جلسات مشاوره‌ی آروا وردپرس با متقاضیان طراحی فروشگاه اینترنتی ، سؤال ثابت و پرتکرار  “چگونه یک فروشگاه اینترنتی موفق راه اندازی کنیم؟”  مطرح می‌شود. متقاضیان ورود به حوزه‌ی کسب و کار آنلاین نسبت به مراحل راه اندازی فروشگاه اینترنتی، هزینه‌ها و … دغدغه دارند چرا که آن‌ها نمی‌خواهد سرمایه‌ی مالی و زمانی خود را هدر دهند و از گود رقابت عقب بمانند. به همین علت در این مطلب بنا داریم به تفضیل و جامع به این دسته از سؤالات پیرامون راه اندازی فروشگاه اینترنتی به طور جامع پاسخ دهیم.

۷ گام در راه اندازی فروشگاه اینترنتی موفق

گام اول: مشخص کردن هدف و محصول :

قبل از ورود به حوزه‌ی فروشگاه داری در بستر اینترنت و راه اندازی وبسایت می‌بایست با خود صادق باشید و هدف خود از راه اندازی فروشگاه اینترنتی را مشخص کنید.

  • صاحب یک کسب و کار سنتی هستید و قصد دارید با راه اندازی فروشگاه اینترنتی درآمد خود را افزایش دهید؟
  • هنرمند هستید و بنا دارید دست‌سازه و محصولات اختصاصی خود را بی‌واسطه به مشتریان برسانید؟
  • دارای روابط قوی در بازار و ارتباط مستقیم با تأمین کنندگان هستید و می‌خواهید به عنوان یک واسطه محصولاتشان را آنلاین بفروشید؟
  • فروشگاه‌های اینترنتی موفقی در اطراف خود دیده‌اید و قصد دارید تجربه‌ی آن‌ها را تکرار کنید؟

تمامی موارد ذکر شده می‌تواند هدف شما از راه اندازی فروشگاه اینترنتی باشد؛ اما اگر هدف شما مورد چهارمی است که ذکر شد، بهتر است در همین ابتدای راه به شما بگوییم که اگر مزیت رقابتی و تجاری محکمی ندارید؛ احتمال موفقیت شما بسیار کم است.

گام دوم: یافتن بازار هدف و مشتریان هدف

یکی از مهم‌ترین عوام مؤثر در موفقیت فروشگاه اینترنتی ، پیدا کردن بازار هدف با توجه به نیاز سنجی بازار است. بعد از اینکه محصولات قابل عرضه‌ی خود را مشخص کردید حال باید بررسی و نیاز سنجی کنید که آیا مردم به این محصول احتیاج دارند؟! چه قشری از جامعه از محصولات شما استفاده می‌کنند؟! برای فهمیدن این موضوع لازم است یک نسخه‌ی اولیه (MVP) از محصولتان را به بازار عرضه کنید. برای عرضه‌ی MVP به بازار نیازی به راه اندازی فروشگاه اینترنتی نیست. محصول خود را به صورت فیزیکی برای مشتریان هدف ارائه کنید تا متوجه شوید که چه میزان از این افراد تمایل به پرداخت برای تهیه‌ی این محصول را خواهند داشت.

بعد از مشخص شدن بازار هدف؛ قدم بعدی یافتن مشتریان هدف است. شما باید مشخص کنید که مشتریان هدف شما از چه قشری هستند؟ بطور مثال اگر شما قصد عرضه‌ی محصولات لوازم التحریر دارید؛ دانشجویان، دانش آموزان و مدرسین مشتریان هدف شما خواهند بود.

علاوه بر این باید بازه‌ی سنی مشتریان هدف را مشخص کرده و مطابق با سلایق آن‌ها محصولات‌تان را دسته بندی کنید. از این نکته غافل نشوید خدماتی به مشتریان عرضه کنید که با ارزش‌های آن‌ها مطابقت داشته باشد.

گام سوم: ارزش آفرینی و ارزیابی محصول

برای محصول خود یک ارزش تعریف و مشخص کنید؛ از خود بپرسید؛ چرا مردم باید این محصول را خریداری کنند؟. اگر پاسخ قانع کننده‌ای برای این سؤال یافتید به شما تبریک می‌گوییم؛ تا به اینجا بسیار خوب پیش رفته‌اید.

ارزیابی محصول: گاهی شما محصولات خوبی تهیه و تولید کرده‌اید و افراد جامعه هدف نیز محصول را پسندیده و تمایلشان برای پرداخت را ابراز کرده‌اند اما در عمل هیچ اقدامی به جهت خرید محصولات شما نکرده اند. در اینجا باید تحقیق و تفحص کنید و مشکل را ریشه یابی کنید. آیا قیمت محصول شما بالاست؟! آیا نوع بسته‌بندی محصول سبب پس زدگی مشتریان می‌شود؟! یا اصلاً شاید جامعه هدف خود را به طور درستی انتحاب نکرده اید.

گام چهارم: طراحی لوگو، انتخاب دامنه

طراحی لوگو و انتخاب دامنه برای هویت بخشی به برند شما بسیار مهم است. شما باید لوگویی انتخاب کنید که به سادگی در ذهن مخاطب نشسته و یادآور برند شما باشد و رنگبندی آن چشم کاربر را در بلند مدت خسته و یا اذیت نکند.

در انتخاب نام دامنه هم به این موضوع دقت کنید که افراد با هر میزان تحصیلات و سطح سواد از فروشگاه اینترنتی من استفاده خواهند کرد؛ پس استفاده از نام‌های عجیب و غیرمتعارف می‌تواند اشتباهی مهلک و اشتباه باشد. تا حد امکان از اسامی کوتاه با املای ساده و روان استفاده کنید.

گام پنجم: طراحی و راه اندازی فروشگاه اینترنتی

با گسترش اینترنت و تغییر سبک زندگی، فروشگاه‌های اینترنتی و خرید آنلاین؛ جایگزین و مکمل روش‌های سنتی عرضه‌ی محصول و فروشگاه‌های فیزیکی شده‌اند. با استفاده از فروشگاه اینترنتی فاصله‌ی میان شما و مشتری تنها یک کلیک است. سفارشات و پرداخت‌ها را بصورت مستقیم و بدون واسطه دریافت کرده و ۲۴ ساعته امکان فروش محصول و کسب درآمد برای شما میسر است.

شما می‌توانید برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی خود از سیستم‌های آماده و رایگان استفاده کنید؛ اما اگر قصد حضور قدرتمند و حرفه‌ای در این فضا دارید استفاده از ظرفیت شرکت‌های طراحی و راه اندازی سایت، انتخابی معقول و منطقی تر است. ما در گروه آروا وردپرس ، به عنوان یکی از گروه‌های حرفه‌ای و مجرب در حوزه‌ی طراحی و راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی آماده‌ی همراهی و کمک به شما هستیم.

گام ششم: اخذ مجوزهای قانونی

پس از راه اندازی فروشگاه اینترنتی بهتر است نسبت به اخذ مجوزهای قانونی لازم اقدام کنید. در حال حاضر رایج‌ترین مجوزی که برای فروشگاه‌های اینترنتی در ایران عرضه می‌شود؛ نماد اعتماد الکترونیک است که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت عرضه می‌شود. شما می‌توانید مراحل ثبت درخواست این مجوز (اینماد) را بصورت آنلاین و غیرحضوری پیگیری نمایید.

با گرفتن نماد اعتماد شما قادر خواهید بود از بانک‌های مدنظرتان درگاه مستقیم دریافت کنید. اما اگر به هردلیلی تمایل به استفاده از این درگاه‌ها را ندارید می‌توانید از درگاه‌های واسطه‌ی معتبر که عرضه کننده‌ی این خدمات هستند استفاده کنید.

گام هفتم: تبلیغات و اعتماد سازی

پس از طی ۶ گامی که پیش از این گفتیم؛ فروشگاه اینترنتی شما بطور کامل راه‌اندازی شده است. حال می‌بایست برای افزایش فروش و جذب مشتری با استفاده از تکنیک‌های آنلاین مارکتینگ اقدام به تبلیغات، بازاریابی و افزایش فروش مجموعه‌ی خود کنید. همانطور که در ابتدای این مطلب اشاره کردیم؛ امروزه فرهنگ خرید آنلاین در ایران جا افتاده اما این بدان معنی نیست که مردم راحت به شما اعتماد می‌کنند! اما بهتر است بدانید یکی از سخت‌ترین مراحل در موفقیت یک فروشگاه اینترنتی؛ جلب اعتماد مشتری است.

شما می‌توانید با رعایت موارد زیر؛ جلب اعتماد کاربرانتان را تسهیل کنید:

  • ضمانت بازگشت محصول
  • ضمانت عودت وجه درصورت مغایرت
  • عرضه‌ی اطلاعات دقیق و حقیقی از محصول
  • پاسخگویی و پشتیبانی شبانه‌روزی
  • تحویل محصول در زمان مقرر

جمع بندی و کلام پایانی

ما در این مطلب سعی کردیم به طور مختصر اما مفید به ۷ مرحله‌ی کلیدی و اساسی در راه اندازی فروشگاه اینترنتی اشاره کنیم. اما رعایت این موارد به تنهایی کافی نیست و می‌بایست با کسب تجربه و رعایت جزئیات و مسائل فنی به موفقیت و تداوم فروشگاه خود کمک کنید. در آینده نیز سعی خواهیم کرد مطالب کاربردی و مفیدی در حوزه‌ی “موفقیت کسب و کار اینترنتی” برای شما منتشر کنیم

5/5 - (1 امتیاز)
مهدی طیبی

مهدی طیبی مدیر وب سایت‌ آروا وردپرس ، کارشناس فناوری اطلاعات و متخصص در حوزه وردپرس ، توسعه دهنده و طراح سایت وردپرسی

نظرات کاربران

19 − چهارده =