راهنمای طراحی اختصاصی قالب وردپرس

یکی از خدمات اصلی تیم آروا وردپرس طراحی اختصاصی قالب وردپرس می باشد . اما در این مطلب درباره تخصص تیم قرار نیست صحبت کنیم بلکه به شما مسیری که برای طراحی قالب وردپرس بصورت اختصاصی طی می شود را بطور کامل توضیح دهیم تا تصمیم بگیرید که آیا نیاز هست برای سایت وردپرسی شما طراحی قالب اختصاصی وردپرس انجام شود یا خیر !

چرا طراحی اختصاصی قالب وردپرس

همانطور که می دانید وردپرس یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا در جهان می باشد چرا که این سیستم به دلیل سادگی و راحتی در استفاده و همچنین انعطاف پذیری بالای آن در مباحث مربوط به اضافه کردن امکانات و ویژگی ها یک گزینه بسیار عالی برای ایجاد انواع سایت های شرکتی ، شخصی و فروشگاهی می باشد .

یکی از روش های سریع ایجاد سایت وردپرسی استفاده از قالب آماده می باشد . قالب های آماده دارای ویژگی ها و امکانات مختلفی هستند که باعث می شود شما به سرعت و بدون نیاز به کدنویسی یک سایت وردپرسی را ایجاد کنید اما قالب های اختصاصی وردپرس دارای انعطاف پذیری بالاتر و همچنین کنترل بیشتری هستند . اگر به دنبال ظاهر اختصاصی ، عملکرد سفارشی ، بهبود سئو ، امنیت و در نهایت توسعه بیشتر هستید پیشنهاد ما استفاده از طراحی قالب اختصاصی وردپرس می باشد .

شما با استفاده از طراحی قالب اختصاصی وردپرس از رقیبان خود که سایت وردپرسی با قالب آماده دارند متمایز می شوید به عنوان مثال به طور معمول سایت های فروشگاهی که با قالب آماده پیاده سازی می شوند تقریبا ظاهری یکسان دارند و همچنین برای افزونه هر امکانی مجبور به نصب افزونه های متعدد می شوند که همین موضوع باعث سنگینی سایت می شود . اما سایتهای فروشگاهی که از قالب اختصاصی استفاده می کنند هم از لحاظ ظاهر سایت متمایز با دیگر سایت های آماده هستند و هم از لحاظ امکانات و ویژگی ها به نسبت سایت های آماده از افزونه های کمتری استفاده می شود و بیشتر کدنویسی و توسعه اختصاصی بروی قالب انجام می شود . ( یکی از این سایتها وب سایت Ithome.ir می باشد که یک سایت وردپرسی است و از قالب اختصاصی برای پیاده سازی آن استفاده شده است .  )

پیش نیاز طراحی اختصاصی قالب وردپرس

برای طراحی قالب وردپرس به دانش و مهارت های زیر نیاز می باشد :

  • دانش UI و UX برای طراحی گرافیک قالب { مربوط به فرانت سایت }
  • دانش زبان HTML , CSS { مربوط به فرانت سایت }
  • دانش زبان Javascript و Jquery { مربوط به فرانت و تا حدودی بک اند }
  • دانش زبان برنامه نویسی PHP { مربوط به بک اند سایت }
  • دانش زبان برنامه نویسی SQL { مربوط به بک اند سایت }
  • دانش کار با وردپرس
  • دانش توابع مربوط به طراحی قالب در وردپرس مثل هوک ها و فیلترها

آیا همه موارد بالا را باید یک نفر انجام دهد ؟ جواب مشخص است . خیر .

خیلی به ندرت افرادی وجود دارند که هم مبحث گرافیک سایت Ui/Ux حرفه ای تسلط داشته باشند و هم به مباحث مربوط به فرانت و بک اند . پس به نوعی می توان گفت که طراحی اختصاصی قالب وردپرس حداقل نیاز به یک تیم دو یا سه نفره دارد تا بتوانید یک خروجی خوب داشته باشید .

مراحل طراحی اختصاصی قالب وردپرس

برای طراحی قالب وردپرس بصورت اختصاصی ۸ مرحله را باید بگذرانید که این ۸ مرحله وابسته به هم می باشند . هر کدام از این مراحل ممکن است بین یک الی چند روز زمان صرف کند .

  1. مشورت و برنامه ریزی با کارفرما
  2. بررسی ویژگی ها و امکانات توسط برنامه نویس و کارشناس UI و UX
  3. طراحی UI و گرافیک قالب توسط کارشناس UI و UX
  4. تاییدیه گرافیک قالب توسط کارفرما 
  5. ارسال برای برنامه نویس و شروع برنامه نویسی 
  6. تست کلی و رفع اشکال توسط اعضای تیم و کارفرما
  7. انتقال سایت بروی دامنه اصلی و تحویل آن به کارفرما
  8. پشتیبانی فنی بین ۳۰ الی ۹۰ روز 

مرحله اول : مشورت و برنامه ریزی با کارفرما

در این مرحله کارفرما هر آنچه که از یک قالب اختصاصی و سایت وردپرسی نیاز دارد به کارشناس مربوطه اعلام می کند و کارشناس با توجه به کلیات کار در رابطه با شدن یا نشدن آن ویژگی با کارفرما صحبت می کند . موارد مهمی که در این جلسه مطرح می شود عبارت است از :

  • هدف از ایجاد قالب
  • ویژگی ها و امکانات مورد نیاز
  • ظاهر قالب

مرحله دوم : بررسی ویژگی ها و امکانات توسط برنامه نویس و کارشناس UI و UX

پس از تاییده شرایط کلی در مرحله اول کارشناس فروش با برنامه نویس و کارشناس UI و UX جلسه ای را برگزار می کند و نظرات و سلیقه های کارفرما را انتقال می دهند و در نتیجه کارشناس UI و UX با صحبت هایی که با برنامه نویس پروژه انجام میدهد و محدودیت های مختلف در برنامه نویسی را جویا می شود .

مرحله سوم : طراحی UI و گرافیک قالب توسط کارشناس UI و UX

طراح گرافیک UI / UX با توجه به نظر کارفرما و موارد خواسته شده و همچنین توضیحات برنامه نویس طراحی صفحات مختلف بخصوص صفحه اصلی سایت را انجام می دهد .

مرحله چهارم : تاییدیه گرافیک قالب توسط کارفرما 

در یک جلسه ای که کارشناس فروش ، کارفرما و طراح UI/UX حضور دارند طرح مورد بررسی قرار می گیرد و در صورتی که مشکلی نداشته باشد برای تیم برنامه نویسی ارسال می شود . اما در صورت وجود مشکل طراح مشکلات را رفع کرده و مجدد برای کارفرما ارسال می کند تا آن را تایید کند.

مرحله پنجم : ارسال برای برنامه نویس و شروع برنامه نویسی 

برنامه نویس با توجه به طرحی که تایید شده شروع به کدنویسی قسمت های مختلف قالب می کند  ، ممکن است این موضوع توسط یک برنامه نویس به تنهایی انجام شود و یا تیم فرانت اند و بک اند به طور مجزا این کار را انجام دهند . در شروع فرانت اند کار طرح کلی را با استفاده از Html و CSS و فریم ورک های مرتبط پیاده سازی می کند و در نهایت برای برنامه نویس Backend ارسال می کند تا فایل html را تبدیل به قالب وردپرس کند .

مرحله ششم : تست کلی و رفع اشکال توسط اعضای تیم و کارفرما

بعد از اتمام مرحله پنجم سایت وردپرسی با قالب اختصاصی بروی یک هاست تست بارگزاری می شود تا از لحاظ کارکرد و فنی مورد ارزیابی قرار گیرد و همچنین دسترسی برای کارفرما ارسال می شود تا بطور کامل بخش های مختلف سایت را بررسی کند .

مرحله هفتم : انتقال سایت بروی دامنه اصلی و تحویل آن به کارفرما

در صورتی که مشکلی در مرحله ششم وجود نداشت ، پس از تسویه حساب کامل کارفرما سایت بطور کامل بروی هاست اصلی مشتری بارگذاری می شود و دسترسی کامل برای مشتری ارسال می شود .

مرحله هشتم : پشتیبانی فنی بین ۳۰ الی ۹۰ روز 

پس از تحویل سایت به کارفرما ، بین ۳۰ الی ۹۰ روز به کارفرما این امکان داده می شود که با بررسی بخش های مختلف سایت و قالب در صورتی که متوجه مشکل یا باگی در انجام سایت شد به تیم پشتیبانی ارجاع دهند تا تیم پشتیبانی این مشکل را رفع کند . ( این نوع پشتیبانی سایت هیچ ارتباطی به اضافه کردن امکانات به سایت ندارد و اضافه کردن امکانات به سایت با توجه به نوع ویژگی مورد نظر هزینه ای جداگانه دارد . )

هزینه طراحی اختصاصی قالب وردپرس

هزینه طراحی اختصاصی قالب وردپرس به طور معمول بین ۳ تا ۵ برابر یک وب سایت با قالب آماده می باشد . به عنوان مثال اگر یک سایت فروشگاهی با قالب آماده چیزی در حدود ۴ تا ۶ میلیون هزینه پیاده سازی و اجرای آن باشد ، مبلغی که باید برای طراحی قالب اختصاصی فروشگاهی وردپرس از کارفرما دریافت شود چیزی حدودا بین ۱۲ تا ۲۰ میلیون تومان می باشد .

اما طراحی قالب سایت وردپرسی همیشه یک قیمت ثابتی ندارد و قیمت نهایی آن با توجه به امکاناتی که کارفرما می خواهد و با توجه به تعداد نیروهایی که درگیر فرایند طراحی قالب وردپرسی می شوند کاملا متفاوت می باشد . نوع وب سایت تاثیر مستقیم بر هزینه طراحی سایت با وردپرس را دارد . برای همین نمی تواند یک قیمت مشخص و ثابتی برای طراحی قالب وردپرس مشخص کرد .

موارد زیر در قیمت طراحی قالب وردپرس تاثیر مستقیم دارد :

  • نوع سایت مورد نظر ( فروشگاهی ، شرکتی ، شخصی و …)
  • امکانات و ویژگی هایی که برای آن خواسته می شود
  • نوع گرافیک و پیچیدگی های آن در پیاده سازی
  • تعداد نیرویی که درگیر این فرایند می شوند .
  • طراحی قالب به صورت فریلنسری انجام می شود یا شرکتی

موضوعاتی که در طراحی قالب وردپرس باید به آن دقت کرد

شما به عنوان کارفرما باید قبل از اینکه سفارش طراحی قالب اختصاصی وردپرس خود را به یک شخص یا یک تیم بدهید باید به نکته های که در زیر به آن اشاره شده دقت کنید :

  • طراحی قالب براساس هویت برند شما پیاده سازی شود و از رنگ سازمانی استفاده شود .
  • دارای گرافیک اختصاصی به نسبت طراحی سایت با قالب آماده باشد .
  • زمان بارگزاری صفحات بخصوص صفحه اصلی بالا باشد . حدااقل امتیاز ۹۵ از ۱۰۰
  • کدنویسی تمیز و سبک باشد و کمتر از افزونه های آماده استفاده شده باشد .
  • به خوبی در همه صفحات نمایش بخصوص تلفن همراه قابل اجرا باشد و کاملا ریسپانسیو باشد .
  • دارای پشتیبانی فنی قوی برای رفع مشکلات سایت
5/5 - (1 امتیاز)
مهدی طیبی

مهدی طیبی مدیر وب سایت‌ آروا وردپرس ، کارشناس فناوری اطلاعات و متخصص در حوزه وردپرس ، توسعه دهنده و طراح سایت وردپرسی

نظرات کاربران

16 + 7 =