بک آپ گیری از دیتابیس وردپرس

آخرین بروز رسانی در : 2023/12/11

یکی از کارهای مهمی که شما باید در طول ماه بروی سایت وردپرسی خود انجام دهید ، بک آپ گیری از دیتابیس وردپرس خود می باشد . خیلی از افراد و شرکت هایی که سایت های وردپرسی دارد این موضوع را فراموش کرده اند و متاسفانه بعد از وجود مشکل در سایت نسخه بکاپ از دیتابیس خود ندارند و همین موضوع باعث از بین رفتن زحمات آنها در طول آن مدت می شود . ممکن از شرکت ارائه دهنده هاست از سایت شما بکاپ داشته باشد اما احتمال زیاد یا بکاپ وردپرسی قدیمی است و تمام زحماتی که در آن مدت بروی سایت خود کشیده اید از بین می رود !

شما می توانید فایل پشتیبان سایت وردپرس و یا همان بکاپ دیتابیس وردپرس معمولا در فرمت sql و یا zip از طریق دسترسی به بخش هاست خود بدون نصب هیچ افزونه ای دریافت کنید . البته در اواخر همین مطلب به شما بکاپ گیری از دیتابیس وردپرس به وسیله افزونه را نیز آموزش می دهیم . پس تا اخر این مطلب با ما همراه باشید .

نحوه بک آپ گیری از دیتابیس وردپرس از طریق CPANEL

در استفاده از این روش شما باید به پنل هاست خود دسترسی داشته باشید همچنین پنل هاست شما باید CPANEL باشد . البته این نکته را باید در نظر داشته باشید که اگر پنل هاست شما Direct Admin بود مراحل تقریبا شبیه به هاست CPANEL میباشد .

مسیر بک آپ گیری از دیتابیس وردپرس در CPANEL
مسیر بک آپ گیری از دیتابیس وردپرس در CPANEL

وارد پنل هاست خود شده و سپس از زیر مجموعه Files بروی Backup کلیک کنید تا وارد صفحه ای دیگر با عنوان Backup شوید . در این قسمت کمی به پایین میایید و در بخش Download a MySQL Database Backup بروی اسم دیتابیس خود کلیک کرده تا به شما یک فایل خروجی با پسوند .gz بدهد . آن را دانلود کرده و در نهایت این فایل نسخه بکاپ دیتابیس سایت وردپرسی شما می باشد . کافیست آن را در پوشه ای در سیستم خود به تاریخ ذخیره کنید تا در صورت نیاز مجدد از آن استفاده کنید .

نحوه بک آپ گیری دیتابیس وردپرس از طریق PHPMyAdmin

در پنل هاست شما یک گزینه ای وجود دارد تحت عنوان PHPMyAdmin که این گزینه که در زیرمجموعه Backup در صفحه اصلی CPANEL شما قرار دارد . در رابط کاربری هایی مثل PHPMyAdmin شما علاوه بر اینکه امکان Export یا خروجی گرفتن از دیتابیس خود را دارید میتوانید فعالیت هایی مثل Import یا وارد کردن دیتابیس ، برنامه نویسی SQL مثل کوئری گرفتن و حتی مدیریت جداول مختلف را انجام دهید . ما در این آموزش صرفا بخش Export و یا همان خروجی گرفتن به شما توضیح کوتاهی می دهیم تا براحتی بتوانید از دیتابیس خود بکاپ بگیرید .

در صفحه اصلی کنترل پنل هاست خود و از زیر مجموعه Backup بروی گزینه PHPMyAdmin کلیک کنید . ( در هاست دایرکت ادمین کافیست عبارت phpmyadmin در صفحه اصلی هاست خود جستجو کنید ).

پس از کلیک بروی لینک phpMyAdmin به طور اتوماتیک وارد صفحه مدیریت phpMyAdmin خود می شوید . در این بخش بروی از سمت چپ صفحه بروی اسم دیتابیس خود کلیک کرده و از قسمت راست صفحه بروی تب Export کلیک می کنیم .

با کلیک بروی تب Export ، برای شما دو گزینه نمایش داده می شود گزینه اول Quick و گزینه دوم Custom .

  • گزینه Quick : با انتخاب این گزینه فایل دیتابیس شما بهمراه جداول و ساختار کامل به صورت پیشفرض خروجی یا همان Export می گیرد .
  • گزینه Custom : با انتخاب این گزینه میتوانید یک سفارشی سازی کامل بروی جداول خروجی خود داشته باشید ، به عنوان مثال می توانید برخی از جداول را انتخاب کنید یا فرمت فایل خروجی دیتابیس خود را مشخص کنید و بسیاری موارد دیگر

پیشنهاد ما انتخاب گزینه Quick و در نهایت کلیک بروی گزینه Go می باشد تا یک فایل متنی با پسوند SQL دانلود شود .

نحوه بک آپ گیری دیتابیس وردپرس از طریق افزونه ( روش پیشنهادی )

این روش راحت تر از موارد فوق می باشد فقط کافیست که به پنل ادمین وردپرس یا همان داشبورد دسترسی داشته باشید . افزونه های زیادی برای بحث بکاپ گیری از دیتابیس وردپرس وجود دارد که می توان به پلاگین هایی مثل All-in-One WP Migration ، wp database backup ، BackWPup اشاره کرد .

انتخاب ما برای بکاپ گیری دیتابیس وردپرس ، افزونه BackWPup – WordPress Backup Plugin می باشد که رایگان میتوانید از مخزن وردپرس آن را دانلود و نصب کنید .

 

تصویر افزونه backwpup

به محض اینکه افزونه فوق را از مخزن وردپرس رایگان نصب و فعال کردید در منوی اصلی شما گزینه ای قرار می گیرد با عنوان backwpup . با کلیک بروی آن وارد بخش داشبورد این افزونه می شوید . در این بخش در وسط صفحه دکمه آبی رنگی وجود دارد تحت عنوان Download database backup که کافی بروی آن کلیک کنید تا به صورت اتوماتیک از دیتابیس شما یک نسخه پشتیبانی تهیه کند .

محیط افزونه backwpup و مسیر بکاپ گیری از دیتابیس وردپرس

در انتهای این آموزش امیدواریم که به خوبی با موضوع نحوه بکاپ گیری از دیتابیس وردپرس آشنا شده باشید . در این آموزش به دو روش زیر توانستیم که از دیتابیس خود نسخه پشتیبان تهیه کنیم

  • روش اول : استفاده از بخش Backup در هاست CPANEL و Direct Admin .
  • روش دوم : ورود به بخش PhpMyAmin هاست و استفاده از تب Export برای گرفتن خروجی نسخه پشتیبانی دیتابیس وردپرس
  • روش سوم : استفاده از پلاگین backwpup و تنها با چند کلیک ساده !

هر سوالی داشتید می توانید از قسمت نظرات همین صفحه استفاده کنید مطمئنن در سریعترین زمان پاسخگوی شما عزیزان هستیم .

موفق و سربلند باشید . 🌸

4/5 - (2 امتیاز)
مهدی طیبی

مهدی طیبی مدیر وب سایت‌ آروا وردپرس ، کارشناس فناوری اطلاعات و متخصص در حوزه وردپرس ، توسعه دهنده و طراح سایت وردپرسی

نظرات کاربران

16 − 2 =